Можеш ли да разбереш, когато някой флиртува с теб?

2014-06-26 15:01:00
Можеш ли да разбереш, когато някой флиртува с теб?
Снимка: thinkstockphotos.com

Докато някои хора се оплакват, че не умеят да флиртуват с околните, други го правят постоянно и то доста успешно. Флиртът е изкуство за предизвикване на конкретна полова възбуда както у флиртуващия, така и у този, с когото се флиртува. Това става по два начина – чрез езика на тялото и на очите и чрез думите. Повечето хора флиртуват за забавление, а и за да покажат на някого, че го харесват.

 

 

Интересен е фактът, че има хора, които не разбират, когато някой флиртува с тях. Наскоро учените са направили две изследвания, опитвайки се да разберат могат ли мъжете и жените да уловят момента на флирта, пише в. „Sydney Morning Herald“.

 

Специалистите събрали 52 двойки хетеросексуални студенти, които трябвало да общуват помежду си в продължение на 10-15 минути. След това са попълнили анкета, като са посочили дали са флиртували и дали това е правил техният събеседник. Резултатите показали, че 80% от младежите са определили точно, когато с тях не са флиртували. Малцина обаче са разбрали кога се е случило обратното. 36% от мъжете и 18% от жените правилно оценили опита за флиртуване. Доста хора от страх да не бъдат отхвърлени са представили сексуалния си интерес като приятелски.

 

Във второто изследване участвали 250 души. Те имали за задача да гледат кратко видео с участниците от първия експеримент. Доброволците трябвало да определят кой е флиртувал на записа. 66% уловили липсата на флирт и едва 38% преценили правилно кога е имало флиртуване.


 

Най-трудно се справят с тази задача жените. В същото време представителите и на двата пола по-лесно са установявали кога една жена флиртува. Явно жените по-ясно и видимо демонстрират своя интерес. Основният проблем при хората обаче е, че повечето от тях изобщо не искат да флиртуват с околните.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия